Aijen in de sneeuw

Kapel Aijen
Kapel Aijen

Februari 2021 Aijen in de sneeuw.

Zondag: nog steeds code rood, aanhoudende sneeuwval

Zondag geldt code rood nog de hele dag en avond in heel het land. Het blijft op veel plekken lange tijd sneeuwen, al zal dat op een gegeven moment wel minder hard gebeuren. Er waait een zeer koude oostenwind waardoor de gevoelstemperatuur met -10 graden of zelfs iets lager flink lager ligt dan de -3 tot -5 graden die de thermometer zal aangeven. Alleen in Zuid-Limburg blijft het betrekkelijk warm.

Verder ligt de temperatuur de hele maandag ruim onder nul. Het wordt -1 op de Waddeneilanden tot -6 in het oosten van het land. De gevoelstemperatuur ligt tussen -10 en -15 graden. Een zeer winterse dag dus.

Dinsdag: iets minder wind

Dinsdag zwakt de wind al wel wat af. In het Waddengebied zijn dan sneeuwbuien mogelijk, elders is het droog. Na een nacht met lokaal al strenge vorst (-10 of -11 graden is lokaal al mogelijk), blijft het ook midden op de dag goed vriezen. Misschien dat later op de dag voorzichtig de zon doorbreekt.

Na dinsdag: koud, maar steeds meer zon

Na dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog en komt de zon steeds beter tevoorschijn. Het blijft koud, sterker nog in de nacht is strenge (onder -10) tot zeer strenge (onder -15) vorst mogelijk!